Често задавани въпроси

Инфекцията на пикочните пътища може да засегне различни органи на отделителната система. Инфекция на пикочните пътища възниква, ако в урината се развият микроорганизми. Най-често това са бактерии, от които най-често изолирани са E.coli.  Това е една от водещите бактериални инфекции сред бебетата и малките децата.  Честотата му е 10%. Този процент е по-висок при момичетата, като варира в зависимост от възрастта и пола.

Изследването на урина е полезен индикатор, предупреждаващ за начало на болестен процес или като част от рутинния здравен скрининг. Методите за лабораторно изследване на урина са т. нар. обикновена и стерилна  урина (откриват се увеличени левкоцити и евентуално наличие на бактерии). Съществуват и тест-ленти за бърз анализ на урината. Лентите откриват присъствието на аскорбинова киселина, глюкоза, билирубин, кетони (Ацетооцетна киселина), специфично тегло, кръв, pH, протеин, уробилиноген, нитрит и левкоцити. Те са подходящи  за бърза амбулаторна диагностика и при проследяване на състоянието на децата след прекарани инфекции на пикочните пътища.

При сравняване на различните тестовете, използвани за откриване на инфекция на пикочните пътища, нитритният тест е по-специфичен от останалите  тестове.

От една страна тези пелени помагат на родителите сами да проследяват ежедневно състоянието на урината при детето и при необходимост своевременно да се свържат с лекар. От друга страна тези пелени помагат на лекарите по-бързо да насочат детето към по-нататъшни изследвания на урина, по-бързо поставяне на диагнозата и предписване на лечение. Това допринася и за предотвратяване на ненужна употреба на антибиотици, което е важна част в борбата са антибиотичната резистентност. С тези пелени е възможно надеждно проследяване на състоянието на детето, което осигурява отлична профилактика.

Пелената Pine Smart съдържа специален слой, който не се среща в други памперси. След като детето уринира в пелената, ако този специален слой промени цвета си в розов, това показва, че урината на детето е инфектирана. Именно инфекцията на пикочните пътища се открива с този специален слой, който променя цвета си.

Пелената Pine Smart се поставя както всички останали пелени за еднократна употреба. Препоръчва се да се прилага след баня или след прецизен тоалет на детето.

Ако през първите 5 минути след уриниране в пелената външната срединна линия се оцвети в розово, това показва, че бебето може да има инфекция на пикочните пътища. Интензивността на розовото оцветяване не е свързана със степента на инфекция.

Pine Smart пелените не съдържат никакви химикали, или други вещества, които могат да навредят на детската кожа. Тези пелени са одобрени от независими медицински университети и здравни институции.

Pine Smart пелените нямат странични ефекти. Проведени са необходимите дерматологични и цитотоксични тестове и не са доказани странични ефекти.

Възрастните също могат да използват Pine Smart пелени, като изсипват проби от урина във вътрешността на пелената. Резултатите се интерпретират както и при децата- ако се появи розово оцветяване по средната линия на външната повърхност на пелената, това показва бактериална инфекция.

Pine Smart пелена има по-мека повърхност от обикновените пелени. Той е достатъчно мек и нежен към чувствителната бебешка кожа.

Можете да закупите Pine Smart памперс директно от нашия уебсайт или онлайн магазин на www.pinesmart.com

Срокът на годност на Pine Smart пелените е една година от датата на производство. Препоръчително е те да се използват в рамките на 1 месец след отваряне на опаковката.

Препоръчва се да се използва след ежедневното къпане на детето или ако детето има някои от следните симптоми: повишена температура, общо неразположение, загуба на апетит, промяна в цвета и мириса на урината и др.

Препоръчва се Pine Smart пелените да се съхраняват в затворена кутия и да се пазят от пряка светлина.

Обичайно се препоръчва пелената да се използва веднага след раждане, ежедневно, след тоалет на бебето. При наличие на висока температура, отпадналост или общо неразположение, загуба на апетит или по-специфичен цвят или мирис в урината може да се използват сутрин и вечер за проследяване на състоянието. Пелените Pine Smart могат да се използват и непрекъснато, вместо нормални пелени.

При наличие на инфекция на пикочните пътища промяна на цвета в средната линия се наблюдава още през първите три минути след уринирането в пелената. Ако през това време няма промяна на цвета, това означава, че няма инфекция. Въпреки че няма промяна на цвета, препоръчително е да се консултирате с Вашия лекар, ако детето Ви има повишена температура, обща слабост, загуба на апетит, промяна в цвета или на мириса на урината.

Розовият цвят в средната линия показва инфекция на пикочните пътища с 98% вероятност. Интензивността на розовият цвят не показва степента на инфекция (количеството бактерии).

Всяко розово оцветяване на посочената лента на пелената показва инфекция. Не е нужно да чакате цялата лента да порозовее. Дори образуването на розов цвят само на малка площ е достатъчно информативно.

Ако посочената област се е оцветила в розово, препоръчително е да се консултирате с вашия лекар. Той ще назначи допълнителни лабораторни изследвания, ще постави диагноза и ще назначи лечение.

Ако няма розово оцветяване, това означава, че няма инфекция. Въпреки че няма оцветяване в розово, препоръчително е да се консултирате с Вашия лекар, ако детето Ви има повишена температура, обща слабост, неразположение, загуба на апетит, промяна в цвета и мириса на урината.

Можете лесно да използвате Pine Smart вместо обикновена пелена. По функция те не се различават. Заради функцията за анализ на урината на Pine Smart пелените нивото на абсорбция обаче е по-ниско от нормалните пелени. Следователно може да се наложи пелените да се сменят по-често.

Умна пелена Pine Smart - Тотална разпродажба на номер 2 и 3

16.00 лв.21.00 лв.

In stock